16 Temmuz 2012 Pazartesi

Oğlum 10 Aylık oldu...

Bugün oğlum 10. ayını doldurdu. Sıpacık hareketliydi zaten ama şimdi fena bişey oldu. Sürünüyordu, emekleme başladı, şimdide tek başına ayağa kalkıp sıralıyor bu hızla giderse yakında yürür herhalde.  Tek başına asla bırakılmıyor kapkaççı gibi kaşla göz arasında yapıveriyor muzurluğunu. Yatağında da uyandığında dikiliyor ayağa önce yatağını sallıyor ses yoksa basıyor çığlığı alın beni diye. Geçenlerde daha ayağa kalktığını da bilmiyoruz tabi sabahın beşinde tak tak bir ses. Bir gürültüyle kalktık ne oluyor diye. Meğerse bizimki ayağa kalkmış başucundaki çerçeveyi almış yatağın kenarına vuruyor. Tabii o gün başucundaki bütün her şeyi topladım.
 Bu aralar masa altı, koltuk altı, kapalı küçük yerler ilgisini çekiyor. Sesi çıkmıyorsa bilin ki sandalyenin yada koltuğun altına girmiş kalmıştır. 
Bu arada dişlerini de göstermişken toplam 8 tane dişi oldu oğlumun 4 üstde 4 altta 
Geçenlerde Esrayla çocukları da alıp Leman Kültür e gidelim dedik.Buradaki fotoğraflara aldanıpda çocuklar ne güzel oynamışlar demeyin sakın. Hiç birşey göründüğü gibi değil. İlk 10 dakika gayet keyifliydi.Çok güzel oynadılar sonra oyuncak paylaşamama başladı  Sonrasını sormayın gitsin. Önce Ayaz başladı huysuzlanmaya arabada sıkıldı diye kucağıma aldım aman Allahım almaz olsaydım5 dak durdu  uykusu geldi bende  yatırayım da uyusun dedim ama nerdeeee arabasına oturtamadım ki. Sonra Esra girdi devreye onunla büyük bir çaba çığlık çığlığa sonuç tabi başarısız. Tabii tası tarağı topladık Ayaz kucağımda bir yandan arabayı itelemeye çalışıyorum Kerem le Duru eve gitmeyelim diye bağrınıyorlar. Hala azimliyiz ve eve gitmiycez dedik  ve gittik karacaya. Ayaz yolda uyudu Keremle Duruda eve gitmiyolar diye annelerini dinlediler akşama da babalar geldi rahata erdik. 
Yalova Milletvekilimiz Temel Coşkun inşallah Muharrem İnce yide yakalarız bir yerdeonunlada çekeriz oğlumuzu. Onun yeri bir ayrı nişanımızda da düğünümüzde de hep vardı.

Buda yeni oyuncağı suluğunun kapağı ağzında bütün gün oynuyor. Bende bu haline çok gülüyorum güldükçe de daha çok yapıyor sıpacık.
Sipidi Gonzales dedesiyle 
Babası öğretti Anammmm Pırttttt yapıp dil çıkarıyor.
Çınarcık da tren keyfi. En küçüğümüzle en büyüğümüzü trene bindirdik. 
Gecenin sonunda o gürültüde pert ve uyudu. 
Artık havuzumuz var. Aslında geç bile kaldık. Ama üst üste hasta olunca cesaret edemedim yüzdürmeye. Önce bi şaşırdı sonra bi hoşuna gitti. Çıpır çıpır oynuyor minnoşum.




Hortum en  sevdiği oyuncaklardan biri oldu. Hem ıslak hem karışık tam Ayaz ın tarzı.
Havuzdan sonra banyo da da çok keyifli benim oğlum . Babasının kucağında yıkanmayı çok seviyor.
Burada da balıkçılardayız ve Canan halasıyla karşılaştık. oda Seçil halasıyla konuşturuyor Ayazı. 
Akşam mamalarını yememiz çoğu zaman kabusa dönüşüyor. Uykusu geliyor ve ne yapacağını bilemiyor.  Her türlü şaklabanlığı yapıyoruz yedirmek için ilgisi dağıldı mı çok güzel yiyor son zamanlarda da fotoğraf çekilirken farkında olmadan yutuyor mamaları. Tabii her taraf mama oluyor ve doğru banyoya
Çok uykusu geldiii
Yavaş yavaş konuşmaya da başladı. İlk dediği kelime  gall  (gel) sonra baba, mama, aba, kan (hakan)  bazen direk hakan , tak (saat)
Fıskıyeli havuzda fotoğraf çekilmezsek olmazdı 

8 Temmuz 2012 Pazar

Hoşgeldin Bilge Bebek...

Hafta sonu İstanbul 'daydık. Bilge bebeği görmeye gittik. Bilge Hakan'ın kuzeni Ercan ile Pelin in güzeller güzeli prensesi . Yolculuğumuz Yenikapı feribotuyla başladı. Geceden uykusuz olan Ayaz paşa Biraz zorlansada uykuya daldı  gidene kadar uyudu minnoşum. 
Kocacım İstanbul u seyrediyor hehe 
Oğluşumun babannesi ve Canoş Halası. Sağ olsunlar Ayaz la baş etmeme çok yardımcı oldular. Yemek yemesi bana benziyor. Başında birkaç kişi olacak ki yemeğini yesin. (sanırım kötü huyları bana benziyor. Herkesin arkasından ağlıyor, şaklabanlıklarla yemek yiyor) Tabi gemide de dikkatini dağıtacak o kadar çok şey vardıki uyumasıda yemek yemeside zor oldu ama hep beraber üstesinden geldik.  

 Artık Bilge bebeğin evine geldik. Aç karnını doyurmaya başladık. Sorunsuz yed ilk defa. Sebebi de Selin. Ahmet dayının küçük kızı Selincik. Çocuklarla çok iyi anlaşır ve görür görmez Ayazla da frekansları tuttu. Bu gülücüklerin şirinliklerin hepsi Selin içindi.
 Çılgın halasını arada bir görüyor oğlum ama yabancılık yok tabiki. Kavuşmanın ardından aşka devam
 Bilge nin Doğum Belgesi
 Misafirler için hazırlanan şekerler çok şirinler :)
Ve prensesimiz Belge Zengin
Daha çok küçük olduğundan bütün gününü uyuyarak geçirdi Bilge. İnşallah bundan sonraki ziyaretlerimizde Ayazla güzel vakit geçirirler.
Tabii sırada Sevgi yengenin muhteşem yemekleri vardı hepsini afiyetle yedik. 
 Ayaz bile afiyetle  yedi yemekten. 
 Selinle cilveleşmesi görülmeye değerdi. Kesin Selin de çocuk perisi var.
 Artık saat ilerledikçe kudurmaya, karıştırmaya başladı. Bu fotoğrafda salondaki sehpanın altındayken çektiğim bir poz. 
 Şaşkın ördeğim 
 Dönüş yolundayız. Artık çok  uykusu geldi. Sakinleştirmek zor. Ama kurtarıcım saatim yanımdaydı da onunla sakinleştirdik.