16 Şubat 2013 Cumartesi

Oğlum 17 Aylık Oldu...

Oğlum artık 17 aylık koca bir adam oldu. Konuşmuyor konuşmuyor derken papağan gibi herşeyi tekrarlamaya başladı. Baba favori kelimesi bide bağırarak söylüyor babaaaaaab diye. Nenne bendeniz oluyor. Gol, nida, aba, abi, kab kab (kabak ) makarna, gel ver, koy yerine goy nenenne ananne  dayı dagi....demek. Söylediklerinden bazıları.
Ritim duygusundan ve kulaktaki hassasiyetten bahsetmiştim daha öncesinde ve oynamayı ne kadar çok sevdiğinden de. Neredeyse kapı gıcırtısın da oynuyor. fakat bir çocuk havuç rendelerken onun çıkarttığı sesle oynar mı soruyorum size. onu bile melodi olarak algılıyor sıpacık.
iki yaş sendromu bize erken vurdu sanırım. Herşeyi kendi yapmak istiyor dışarıdayken el tutturmuyor, birde asabi tabikii.  Bu asabiyet ve hırs doğduğundan beri vardı zaten ama büyüdükçe fazlalaşıyor sanırım işimiz var :))) Şekilleri yerlerine koyma, yada tekli puzzle oynarken bile tam yerine denk getiremediyse önce bağrınmaya başlıyor baktıkı etrafdan ses yok ağlıyor yapamadım diye. Hırs iyidir başarı getirir ama fazlasından korkuyorum doğrusu.
Söylediği kelimelerden bağsederken kabak da diyor demiştim. Diyeceksinizki bir çocuk niye önce kabak derki... Geçenlerde anneanesiyle babaannesini görmeye gitmişler. Kabak tatlısı yerlerken bizimkide istemiş maşallah bir güzelde yemiş. İşten sonra bende gittim gider gitmez kab kab demeye başladı. Meğerse kabak yediğini anlatıyormuş. Yaklaşık bir hafta sonra tekrar gittik babaannesine karnı acıktı  Ayaz gel çorbanı hazırladım dedim. Koştura koştura gitti babaannesinin yanına kab kab , kab kab demezmi. Şaşırıp kaldık. Çorbasını da yemedi sonradan dedesiyle menemen yemiş  ve tabiki kab kab pişirildi ve tok karnına da olsa bir tabak yedi:)
En sevdikleri aslanı ve uykucusu o olmadan asla uyku olmaz
Artık kendi yemeğin kendi yiyor!!!


Emziğini yoğurda bandırıpda yiyor

Ve son durum 
Bu aralar çok mu obur ne kuru ekmek yemeğe bayılıyor ama bu sefer biraz abartmış sanırım minnoş 
Oyuncaklardan daha çok mutfaktaki eşyalarla oynamayı seviyor. 
Burası genelde kaka yaptığı kuytulardan biri 
Bu çekmecede kaselerim vardı hepsini teker teker çıkarıyor yere atıyor diye onun kullandığı eşyaları koyayım dedim ben yerleştirirken oda içine girdi :)

Havayı güzel bulduk ve Termaldeyizz. Bütün gün yorulmadan koşturdu akşam tabikide pert. 







Canan halasının iş yerinden arkadaşı Nihal 'le karşılaştık ayak üstü sohbetteler :) 
Seçil halası geldi. Kuçaklaşmalar oyunlar başlasın 


Dedesi ve Babaannesi
Patates yemece

Nedretefe abisi ile  Kipa oyun merkezinde dilediklerince oynadılar




Herkes bizde ve annemden büryan ziyafeti 

Nida ablasıyla televizyon seyrediyor pür dikkat. Programa dikkatinizi çekerim Selçuk Yöntemin sunduğu Büyük Risk yarışması.  Ne anlıyorsa bu yarışma varken evde çıt yok. 
Kocaman ailemizin bir kısmı :)
Artık cafelere yada restorantlara gittiğimizde daha rahatız. Hele birde mama sandalyeleri varsa değmeğin keyfimize. Bu da öyle bir gündü kuzim Burcuyla bir cafedeyiz ve tabiki de oğluşumda yanımızda ve bizi hiç üzmedi 
Kendi karnını doyurdu uykucusunu  yediriyor şimdide
Uykucuyla sevgi pötürcüğü 
Bu aylıkda bu kadar :)