20 Kasım 2012 Salı

Kan Sonuçları geldi:)

Sonuçları aldık. Çok şükür kanı gayet iyi
Hgb:12,0,
Klasiyum: 10,7
Fosfor: 5,4
Al. Fosfataz: 197
Ferritin: 11,5  düşük demir depoları boşalmış  :(  Bunun içinde bir şurup verdi. 6 ay boyunca kullanıcak ve sonra tekrar tahlil yaptırıcaz. Çabuk gelişen çocuklarda çok normalmiş yediklerinden aldığı demir yetmiyormuş. Bu yüzden de dışarıdan takviye gerekliymiş. Şurubuylada bu işi halledicez inşallah.

Miniğimden Kan Alındı

 Dün 1 yaş kontrolü için doktora  gittik.herşey gayet iyi biraz geniz akıntısı varve kansız gibi dedi doktor.Hızlı gelişen çocuklarda normalmiş kansızlık.   Kilo ve boyu çok iyi normalin üstünde bile sayılabilir özlellikle boyu. 11 kg 85 cm olmuş.  Doğduğundan beride tahlil baktırmamıştık. Bu sabahda kan verdik sonuçlar akşam üstü çıkacak.

16 Kasım 2012 Cuma

Oğlum 14 Aylık Oldu...

Minişim 14 aylık oldu. Artık yürüyor. Birkaç anlaşılır kelime (gel, ver, baba, mama, meme, anne(nenne) bazen tabii. Çok konuşmasa da her şeyi anlıyor şunu getir bunu getir  dediğimde getirebiliyor. Yaptırmak  yada anlatmak istediklerinide ıhhh ıhh deyip işaretle anlatıyor. Yemek konusunda çok şükür çok sıkıntı yaşamıyoruz. Biz ne yersek yemeğe devam. İnek sütüne ve ıhlamur içmeye alışamadı henüz birkaç yudum alıyor sonra çıkarıyor ağzından. 
Babasının maçını izlemeye gittik. Maç bittikten sonrada kaleye oğluşum geçti. Babası kaleci yapacakmış !!!!


7 den 70 e Özdileğe gittik. Hacı nineside tekerlekli sandalyede olunca şaşırdı bizimki bakıp bakıp güldü. Bütün  gece.
Bayram geldi Hoşgeldi. İstanbuldan kuzenler geldi. Gelir gelmezde Yunus'un tepesine çıktı.
Kuziler Damla, Yunus ve Ayaz Çok şirinler bütün gece oynadılar
Yalovadaki büyük katılımla gerçekleşen Cumhuriyet yürüyüşünde benim oğlumda vardı. 








                                                         Hemen kendine bir arkadaş buldu.
Klasik Anneler ve Kızları Günümüz Ciciannemdeydik. Detaylar için http://sevdiklerimedair.blogspot.com/ boguma ziyaret ediniz lütfen.

1 Kasım 2012 Perşembe

Oğlum Yürüyor...

Bizimkisi biraz tembel sanırım 13 ay bitiyor nerdeyse  hala yürümedi  Ellerinden tutup biz bırakınca birkaç adım atıyordu onuda Semuş'un torunları Melis ve Duru sayesinde öğrendi ama kendi kendine cesaret edip yürümemişti derken bugun  çok şükür yürümeye başlamış. Başlamış diyorum çünkü biz çalışan anneler bazı ilkleri kaçırıyoruz ne yazıkki. İlk yürüyüşünüde görmek anneanesine nasip oldu bakıcıs olarak   Hali çok komik görülmeye değer önünde ne var ne yok bakmadan yürüyor biz aramızda kör beygir diyoruz  :))